Арсен Аваков взяв участь у відкритті XIV міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2017»

350 компаній з 16 країн представили свої розробки на щорічній міжнародній виставці в Києві. Нові види озброєння, системи пошуку, обробки, передачі та захисту інформації засоби зв’язку, спецобладнання, екіпірування й засоби захисту для поліцейських і військовослужбовців.

У церемонії відкриття взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України Степан Полторак, командувач Національної гвардії України Юрій Аллєров, а також військові аташе та представники дипломатичного корпусу.

«Для нашої держави виробництво зброї і військової техніки – це не просто значний і важливий сегмент нашої економіки – це захист нашої свободи і незалежності, це формула виживання. Четвертий рік триває агресія Росії проти України, і весь цей час ми змушені розраховувати, перш за все, на власні сили. Щоб захистити країну ми були змушені організувати випуск зброї найширшого спектру – від пістолетів, автоматів, кулеметів, мінометів і до потужної бронетанкової техніки і сучасних, ефективних ракетних комплексів. Український оборонно-промисловий комплекс задовольняє всі основні потреби нашої армії», – повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Виставка «Зброя і безпека-2017» проводиться з 2004 року під патронатом Уряду України, організаторами є Міністерство внутрішніх справ і Міністерство оборони України.

У цьому році на виставці свої розробки презентували близько 400 фірм-виробників, серед яких зарубіжні: Польща, Чехія, Туреччина, Китай, Італія, Пакистан, Швейцарія, Ізраїль, Франція, Німеччина, Болгарія, Бельгія, Об’єднані Арабські Емірати, США. Всього 14 країн представили свою продукцію – зброя, спецзасоби та технології.

На майданчику Міжнародної виставки традиційно демонструють нові розробки флагмани вітчизняної промисловості: КНВО «Форт», «Укрспецтехніка», «МОТОР СІЧ», НВО «Практика». Об’єднання «Укроборонпром» представило 46 підприємств.

Україна представила близько 60 новітніх зразків техніки, серед яких: бронетранспортери, танки, броньовані автомобілі, інженерна військова техніка і безпілотні літальні апарати.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що розвиваючи і зміцнюючи сектор безпеки і оборони України треба не забувати також про високопрофесійну підготовку правоохоронців та військовослужбовців.

«Будь-яка амуніція і техніка важлива, але також ми не повинні забувати, що важливою є кваліфікація і підготовка персонального складу, який захищає нашу країну. Тому зараз ми робимо акцент на мотивацію особового складу та його високоякісну професійну підготовку, не забуваючи, в тому числі і про забезпечення його амуніцією і технікою. Зазначу, сьогодні був представлений новий формений одяг, який буде в 2018 році базовим для поліцейських і нацгвардійців. Також ми ознайомилися з новою моделлю автомобіля «Варта», яку використовують наші спецпідрозділи і обговорили модернізацію попередніх поколінь даного авто. Ми бачили пожежні автомобілі, які закуповуються для потреб ДСНС і нові двигуни, які будуть використовуватися для вертольотів Нацгвардії, їх придбання закладене нашим бюджетом», – заявив глава МВС.

Відзначимо, на виставці «Зброя та безпека-2017» за результатом конкурсу був підписаний договір з турецькою стороною про закупівлю сучасного обладнання зв’язку фірми «Aselsan» для Національної поліції України.

Також вперше на виставці представлена продукція виробника Республіки Пакистан, головний представник – підприємство важкої промисловості «Таксіли». Ще одним учасником є компанія NAFFCO (ОАЕ), яка виступає не тільки як виробник засобів захисту, рятувального та протипожежного обладнання, але і як інвестор у створенні виробничих потужностей з випуску відповідної продукції на території України.

МВС на виставці «Зброя та безпека – 2017» представляють Державний науково-дослідний інститут, Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» і поліція охорони.

На стенді поліції охорони можна ознайомитися з повним комплексом охоронних послуг, представленими новинками службового транспорту, зброєю і новітніми технічними засобами охорони.

Науково-дослідний інститут МВС України представив мультимедійний тир, який не вимагає значних фінансових витрат, однак має вагомі переваги і користь в навчанні навичок стрільби поліцейських.

Науково-виробниче об’єднання «Форт» представило нові та вдосконалені зразки стрілецької зброї – від пістолетів до кулеметів і снайперських гвинтівок.