Арсен Аваков взяв участь у відкритті XI Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2014»

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і Міністр оборони України Валерій Гелетей взяли участь у відкритті XI Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2014», яке відбулася сьогодні в Києві.

1

Під час цьогорічної виставки гості мали можливість ознайомитися з новітніми видами озброєння, системами пошуків, обробки, передачі та захисту інформації засобами зв’язку, а також з науковими і технічними досягненнями в області спеціальної, військової, охоронної техніки та іншими вітчизняними і зарубіжними розробками.

2

Відкриваючи ХІ Міжнародну спеціалізовану виставку “Зброя та безпека-2014”, яка проходить одночасно з Міжнародним авіакосмічним салоном «Авіасвіт-XXI», Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зазначив, що українську армію потрібно посилити кращими зразками літаків і «безпілотників».

3

За його словами, виставка проходить вже одинадцятий рік поспіль, але в цьому році увага до неї особлива, тому що питання безпеки для країни, яка протистоїть агресії, особливо актуальне.

Високопоставлені чиновники відвідали майже кожний виставковий майданчик і ознайомилися з новими, вдосконаленими видами озброєння.

4

5

6

Деякі зразки новітньої зброї Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв відправити безпосередньо з виставки в зону АТО. Крім цього глава відомства підкреслив, що будуть модифіковані існуючі зараз оборонні контракти.

7

“Я думаю, що за підсумками сьогоднішньої виставки та за підсумками бесід з нашими постачальниками ми будемо модифікувати контракти, з урахуванням останніх досягнень, які вони змогли сьогодні продемонструвати”, – підкреслив Арсен Аваков.

8

Поряд з цим він зазначив, що закупівлі для армії плануються проводити і в цьому році. – До кінця року ми в рамках оборонного замовлення тільки для Національної гвардії і для Збройних Сил закуповуємо БТР-4Е, БТР-3Е, КрАЗи, «кугуар», «Спартан» – все вітчизняного виробництва, – підкреслив Міністр.

Також він повідомив, що Україна не буде продавати військову техніку за кордон до тих пір, поки йде антитерористична операція.

“Нам потрібні безпілотники і снайперські гвинтівки великого калібру – 12,5 мм. Це потрібно і для Національної гвардії, і спеціальним підрозділам МВС, і Збройним силам України”, – підкреслив Міністр.

МВС на виставці «Зброя та безпека – 2014» було представлено стендами Державної служби охорони, Державтоінспекції, Державного науково-дослідного інституту Міністерства.

9

Серед експонатів були дистанційні електрошокери і шумові гранати, спецобладнання для приглушення дії вибухових пристроїв, новинки експертно-криміналістичного справи, різноманітну зброю, спецмашини МВС.

10

Виставка «Зброя та безпека» проводиться під патронатом Кабінету Міністрів України. Головні організатори виставки: Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, Служба безпеки України, а також Державна прикордонна служба.