Арсен Аваков взяв участь у відкритті XIII Міжнародної виставки «Зброя та безпека – 2016»

У церемонії відкриття взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України Степан Полторак, командувач Національної гвардії України Юрій Аллєров, заступники Секретаря РНБО України, керівництво «Укроборонпрому», керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павло Солох, міністр національної оборони Румунії Міхнеа Моток, Федеральний міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакістан Хуссейн Ран Танвір, представники дипломатичного корпусу.

XIII Міжнародна виставка «Зброя та безпека 2016» проводиться з 2004 року, але в цьому році стала найбільшою в своєму сегменті по кількості учасників, запланованих укладених контрактів і угод, представлених зразків техніки і новинок. На виставці представлені новітні види озброєння, системи пошуку, обробки, передачі та захисту інформації засобів зв’язку, спецобладнання, екіпірування й засоби захисту для поліції, а також останні досягнення в області спеціальної, військової та охоронної техніки.

Свої розробки презентували понад 400 фірм-виробників, серед яких зарубіжні: Республіка Польща, Чехія, Великобританія, Швейцарія, Ізраїль, Китай, США і Об’єднані Арабські Емірати. Всього 13 країн представили свою продукцію – зброя, спецзасоби та технології. Понад 100 учасників з 25 країн висловили зацікавленість в придбанні зброї та техніки українських виробників.

На виставці представлено понад 80 нових зразків техніки, серед яких: бронетранспортери, танки, броньовані автомобілі, інженерна військова техніка, пожежні машини, вертольоти, літаки і безпілотні літальні апарати.

На майданчику Міжнародної виставки традиційно презентують нові розробки флагмани вітчизняної промисловості: ДП «Антонов», НВО «Практика», «Богдан Моторс», «АвтоКрАЗ», КНВО «Форт», «Укрспецтехніка», ПАТ «ФЕД» і «МОТОР СІЧ». Об’єднання «Укроборонсервіс» представило 44 підприємства.

Виставка «Зброя та безпека» проводиться під патронатом Уряду України, організаторами є Міністерство внутрішніх справ і Міністерство оборони України.

МВС на виставці «Зброя та безпека – 2016» представляють Державний науково-дослідний інститут, Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» і Департамент поліції охорони.

На стенді поліції охорони можна ознайомитися з повним комплексом охоронних послуг, представленими новинками службового транспорту, зброєю і новітніми технічними засобами охорони.

Науково-дослідний інститут МВС України представив мультимедійний тир, який не вимагає значних фінансових витрат, однак має вагомі переваги і користь в навчанні навичок стрільби поліцейських.

Науково-виробниче об’єднання «Форт» представило нові і вдосконалені зразки стрілецької зброї – від пістолетів до кулеметів і снайперських гвинтівок.

«Міжнародна виставка «Зброя та безпека» – це демонстрація зміцнення обороноздатності держави, результатів імплементації стандартів НАТО у виробництві військової продукції, а також презентація високих експортних можливостей військово-промислового комплексу України», – зазначив у вступній промові глава Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.