За зверненням Арсена Авакова і матеріалами МВС, італійська поліція затримала проросійського сепаратиста

У межах операції «Lone Wolf» італійська поліція відкрила кримінальне провадження щодо 50-річного громадянина Італії, колишнього поліцейського з м. Кальярі, який воював в Донецькій області в складі проросійських незаконних збройних формувань.

У 2015 році він вже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян-найманців у незаконних збройних формуваннях на сході України. Тоді йому вдалося уникнути покарання – він стверджував, що не стріляв в українських бійців.

Однак у результаті звернення до італійських партнерів співголови Українсько-італійської ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та спираючись на інформацію, надану українськими правоохоронцями, італійською поліцією відкрито нове кримінальне провадження відносно цього фігуранта і пред’явлено йому звинувачення в терористичній діяльності.

На час слідства підозрюваному заборонено залишати країну, в його будинку вже проведено обшуки.

Розслідування проводить спецпідрозділ Digos (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali – відділ загальних розслідувань і спеціальних операцій). Співробітники поліції відстежили надходження на банківські рахунки підозрюваного грошових коштів з банків так званої “ДНР”. Крім того, у фігуранта вилучені фото, відео та інші документи, які підтверджують підозру слідства.

Співголова Українсько-італійської ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у ході переговорів з італійськими колегами, неодноразово наголошував на неприпустимості участі італійських громадян в незаконних проросійських збройних формуваннях і закликав жорстко реагувати на подібні випадки.

Українські правоохоронці, в свою чергу, документують і передають в Рим усю наявну інформацію у справі підозрюваного.