Глава МВС проінспектував роботу відомчого медичного закладу в Харкові

Сьогодні, 5 січня, Арсен Аваков відвідав держустанову «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Харківській області», для якого за рахунок відомства були придбані сучасна ПЛР-лабораторія, апарати ШВЛ і кращий в Харківській області комп’ютерний томограф.

Керівник установи Євген Хайдаров доповів міністру про стан медичного забезпечення співробітників МВС Харківської області та запевнив, що на сьогодні медичний заклад забезпечено всім необхідним обладнанням для належного діагностування та лікування правоохоронців.

В умовах боротьби з небезпечною пандемією медичним закладом за рахунок коштів, виділених Міністерством внутрішніх справ, були придбані комп’ютерний томограф Aquilion Prime SP, обладнання для ПЛР-лабораторії, 17 одиниць кисневих концентраторів, автоматичний імунний аналізатор Labline-090, киснева станція, апарат високочастотної струменевої штучної вентиляції легенів, апарат ШВЛ 4300S.

Арсен Аваков зазначив, що комп’ютерний томограф, який з’явився в поліклініці МВС, кращий в Харківській області.
«Це обладнання буде використовуватися не тільки для діагностики співробітників системи МВС, а й для всіх громадян, які потребують сучасного лікування», – зазначив глава відомства.

Міністр внутрішніх справ оглянув ПЛР-лабораторію, де вже повністю облаштовані кімнати для проведення тестів, видачі результатів аналізів, зони обробки матеріалів, виділення нуклеїнових кислот, а також автоклавна. Для лабораторії за рахунок бюджетних коштів МВС придбаний мікробіологічно безпечний кабінет в комплекті зі стенд-підставкою для ВІО ІІ Advans Plus 4, аквадистилятор (система очищення води Crystal EX Pure), ампліфікатор ПЛР в реальному часі, мініцентріфуги високошвидкісні Мікроспін 12 в комплекті з ротором і вортекс FV -2400.
Також Арсен Аваков повідомив, що Харків розглядається як майданчик для розміщення авіаційного загону для надання екстреної медичної допомоги.

Довідка:
Державна установа «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Харківській області» – є самостійним державним багатопрофільним закладом охорони здоров’я, яке об’єднує лікувально-профілактичні, санітарно-епідеміологічні та інші установи, що забезпечують медобслуговування державних службовців МВС, військовослужбовців Національної гвардії України, поліцейських, членів їх сімей, працівників МВС, пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ.