Офіцери НГУ продовжать спільні навчання з італійськими карабінерами

Основними напрямками співпраці будуть мовна підготовка і діяльність гірничо-штурмових підрозділів, а також робота кінологів і авіаційних підрозділів.

Про це сьогодні, 5 серпня, домовилися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який очолює делегацію МВС України в Італії, і командувач карабінерами Італійської Республіки Джованні Ністрі.

«Перш за все, я хочу подякувати нашим італійським партнерам за постійну і плідну співпрацю. Багато наших офіцерів-гвардійців пройшли підготовку в італійських навчальних закладах і передають цей досвід підрозділам НГУ вдома – в Україні. Ми зацікавлені в більш поглибленій співпраці з підготовки гірничо-штурмових підрозділів», – заявив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що вже у жовтні планується підписання Договору про співпрацю з карабінерами в рамках роботи Українсько-Італійської робочої комісії.

«Я з радістю запрошую пана Джованні Ністрі в Україну, щоб на полігоні наші гвардійці продемонстрували свою майстерність у питаннях охорони громадського порядку, охорони дипломатичних представництв, роботи кінологів і спеціальних підрозділів, зокрема, авіаційних», – додав Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що Україна зацікавлена ​​в обміні досвідом щодо проведення громадських заходів, а також участі в заходах в умовах пандемії COVID-19.