Арсен Аваков: Перестрілка в Броварах – результат конфлікту через непрозору процедуру розподілу квот на пасажирські перевезення

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав ранкову перестрілку в Броварах результатом корупції при розподілі квот на пасажирські перевезення в Київській області та залучення кримінальних елементів однієї зі сторін конфлікту. «Виконавчі органи Києва та області зобов’язані відреагувати … у вас прогнило … Будемо лікувати!», – підкреслив глава МВС.

Повідомлення про стрілянину в Броварах Київської області надійшло на лінію «102» сьогодні, 29 травня, о 7.15 ранку.

Співробітники поліції Броварів прибули на місце протягом декількох хвилин. На місці інциденту затримано 11 осіб, двоє місцевих жителів і 9 приїжджих із Вінниці. З ними проводяться слідчі дії, за місцем проживання фігурантів проводяться обшуки. Три людини отримали вогнепальні поранення.

Для розшуку і затримання інших підозрюваних введена спецоперація, за результатами якої Патрульною поліцією на трасі на території Житомирської області затримано ще 5 учасників перестрілки в Броварах.

Пізніше співробітники Патрульної поліції затримали ще дві машини з підозрюваними – вже на в’їзді до Вінниці.

Таким чином протягом кількох годин кількість затриманих зросла до 21 підозрюваного.

При затриманні учасників конфлікту вилучено значну кількість мисливської та травматичної вогнепальної зброї, зараз встановлюють його належність.

За попередньою версією, стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. Учасники конфлікту стверджують, що розподіл маршрутів чиновниками Київської області було проведено непрозоро і несправедливо.

За даним фактом поліція відкрила 3 ​​кримінальні провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами), ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна).

Пізніше дії учасників перестрілки було додатково кваліфіковано за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.