Арсен Аваков: Перші 500 сімей поліцейських і рятувальників отримали власне житло

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України на презентації перших результатів реалізації програми пільгового фінансового лізингу.

У заході взяли участь міністр фінансів Оксана Маркарова, керівники НПУ, ДСНС, а також сім’ї правоохоронців.

«Ця програма – шлях до системного вирішення питання забезпечення житлом поліцейських і рятувальників. За 4 місяці перші 500 сімей вже отримали довгоочікувані квадратні метри! Наш план – повна ліквідація черги на житло за три роки. Держава повинна надавати належну соціальну підтримку тим, хто захищає закон і рятує її громадян! »- заявив Арсен Аваков.

Міністр фінансів Оксана Маркарова відзначила рішучість керівництва МВС, яке першим реалізовує програму пільгового кредитування:

«Хочу подякувати Вам, Арсене Борисовичу, за те, що коли міністерство фінансів пропонувало всім розпорядникам реалізувати пільгову програму фінлізингу, Ви проявили рішучість і не побоялися діяти. МВС – єдине відомство, яке приєдналося до програми. Хочу запевнити, що міністерство фінансів є і буде вашим надійним партнером в цій гарній справі. Сподіваюся, що програма буде і надалі розвиватися такими темпами, а МВС стане прикладом успіху! ».

Програма пільгового фінансового лізингу стартувала в листопаді минулого року, і почався процес придбання житла. У травні цього року перша квартира за цією програмою знайшла свого господаря, а сьогодні їх – 503.

«Я вважаю, що одне з головних завдань міністерства – забезпечити правоохоронцям високу мотивацію і можливість кар’єрного росту, а це, перш за все, надійний тил, благополуччя і добробут сім’ї», – зазначив глава відомства.

Учасникам програми запропоновані максимально зручні умови. Вже не потрібно ходити за довідками і доводити, що ти перебуваєш на обліку для поліпшення житлових умов.

Основною вимогою для участі в проекті є наявність стажу роботи від 2 років (для учасників АТО наявність стажу не є обов’язковою вимогою), а до виходу на пенсію залишається не менше 5 років.

Учасник програми буде отримувати 100-відсоткову компенсацію за користування квартирою (відсотки по кредиту). Йому залишається тільки платити частину вартості житла, але і в цьому випадку в залежності від стажу та складу сім’ї держава буде компенсувати до 40% вашого платежу.

Найбільш сприятливі умови будуть у сімей, де і чоловік, і дружина мають право на отримання житла – їм компенсація подвоїться.

За період з травня по серпень цього року МВС досягло наступних результатів в реалізації мотиваційної програми:

• придбано понад 500 квартир;

• всі квартири придбані за державний рахунок – 511 млн. грн.;

• учасників програми, поліцейських і рятувальників, майже порівну;

• кожен п’ятий учасник програми має статус учасника АТО;

• більшість сімей (75%) з дітьми;

• третина сімей, які отримали житло, виховує двох і більше дітей;

• в програмі успішно беруть участь працівники, які самостійно виховують дитину, – а це означає, що всі наші діти будуть рости у власному домі!

На сьогоднішній день працівники ДСНС вже оформили договори з одержання 272 квартир, ведеться робота по 524 квартирах. Всього в базі зареєстровано 2 тис. 172 заявки на отримання квартир за цією програмою. У свою чергу НПУ придбала 250 квартир, 136 вже заселилися. Ведеться робота щодо укладання 245 угод на отримання квартир, вона буде завершена за два-три тижні.

Звертаючись до керівників Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій, міністр підкреслив:

«Ефективна реалізація цього проекту – це ваша персональна відповідальність. Ви і ваші підлеглі повинні забезпечити максимальну прозорість і зрозумілість процесу подачі заявок вашими співробітниками ».

Під час презентації щасливі сім’ї поліцейських і рятувальників поділилися своїм досвідом придбання житла, довівши, що отримати свої метри це не тільки мрія, а реальність.

«Перші півтисячі сімей – це перші ластівки, які успішно освоїли процедуру. Вони стануть прикладом для багатьох сімей», – підсумував Арсен Аваков.