Арсен Аваков: Українська команда Нескорених готова яскраво про себе заявити

Сьогодні, 21 серпня 2018 року, міністр внутрішніх справ зустрівся з військовослужбовцями, які увійшли до складу національної команди «Invictus Games».

Цього року Україна вдруге візьме участь в Іграх Нескорених – 15 учасників нашої збірної змагатимуться в Сіднеї.В спортивних змаганнях українська команда дебютує в категоріях «біг на візках» та «ручний велосипед», в стрибках в довжину, метанні диску, а також візьме участь в естафеті з плавання.

Арсен Аваков відзначив, що минулого року наші хлопці показали вражаючі результати на іграх у Канаді: у вересні 2017 року українська команда в складі 15 учасників успішно виступила на своїх перших Іграх в Торонто та виборола 14 медалей.

«Сьогодні я приїхав на зустріч, аби розуміти, в яких галузях вам потрібна наша допомога. Всі учасники сильні, але й ми не слабкі. Ми готові допомагати. Минулого року наша збірна показала неймовірні результати. Цього року ми станемо не менш яскравими учасниками. Українська команда Нескорених готова яскраво про себе заявити», – зазначив міністр.

Спортсмени розповіли, що під час змагань одними з найбільших витрат є придбання спеціального спортивного харчування та звернулись по допомогу до відомства.

«Invictus Games-2018» відбудуться вже 20-27 жовтня в Сіднеї (Австралія). До нашої збірної «InvictusGames» увійшло 15 військовослужбовців. Із них 7 представників системи Міністерства внутрішніх справ. Систему МВС на «Іграх Нескорених 2018» у Сіднеї представлятимуть: Національна поліція –  Олександр Гавриленко, Юрій Дмитренко, Олександр Зозуляк; Майа Москвич, МВС; Богдан Оксентюк, Національна гвардія;Євген Олексеєнко, МВС; Віктор Шинкарук, Державна прикордонна служба.

 

Довідка:

Започаткував «InvictusGames» британський принц Гаррі. Вже в 2014 році заснована Принцом Гаррі Фундація Ігор Нескорених (InvictusGamesFoundation) провела перші Ігри Нескорених в Лондоні. Участь в перших Іграх взяли 400 спортсменів з 13 країн.

Другі Ігри відбулися через два роки, в травні 2016 року, в Орландо, а кількість учасників зросла до 500 чоловік з 15 країн. Треті Ігри в канадському Торонто, що проходили на останньому тижні вересня 2017 року, стали найбільшими змаганнями в історії InvictusGames, та запам’яталися всій Україні першим виступом нашої збірної.

Участь у змагань можуть взяти ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в зоні АТО або в ході миротворчих операцій за участю України. 

У 2018 році Ігри Нескорених будуть проведені 20-27 жовтня у Сіднеї, Австралія.

Події цьогорічних Ігор Нескорених охоплять весь Сідней — від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Олімпійський парк, який був повністю оновлений до Олімпіади 2000 року, об’єднує одразу декілька майданчиків та стане центральним місцем проведення Ігор Нескорених 2018 року. Порт Сідней-Харбор стане початковою точкою регати, а також прийматиме учасників велосипедних перегонів.

Цього року у Іграх Нескорених приймає участь 18 націй – до країн учасниць Ігор Нескорених приєдналась Польща. Таким чином, у Іграх приймає участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія, США.

Країни-учасниці Ігор Нескорених 2018 року прийматимуть участь у таких дисциплінах: стрільба з луку, атлетика, веслування на тренажерах, екстремальне керування від JaguarLandRover, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, плавання, баскетбол у візках, регбі у візках.