Арсен Аваков: МВС виступить арбітром з питань безпеки під час дебатів на НСК «Олімпійський»

Сьогодні МВС і штаби кандидатів у президенти остаточно узгодять план безпеки проведення дебатів на НСК «Олімпійський». Про це сьогодні, 17 квітня, заявив на брифінгу глава МВС.

«Міністерство готове виступити арбітром, аби забезпечити правопорядок і запобігти конфронтації сторін. Розуміючи, що є різночитання в кожному зі штабів щодо проведення дебатів, ми запросили їх представників сьогодні о 17:00 прийти до остаточного рішення, поставивши на чолі кута перш за все безпеку цього заходу. Упевнений, що ми зможемо прийти до адекватної схеми», – заявив міністр.

Арсен Аваков зазначив, що в день дебатів очікується прибуття на стадіон близько 60 тисяч українців, які прийдуть підтримати своїх кандидатів. Ситуація може скластися досить напружена, що потребують особливої уваги до безпеки. На захід планується залучити до 10 тисяч правоохоронців:

«Фан-зона буде заповнена. На відміну від спортивних заходів, під час дебатів ми будемо забезпечувати порядок не тільки біля стадіону, а й усередині нього, регулювати потік людей. Звичайно, буде перевірка на рамках-металодетекторах та огляд. Я прошу всіх з розумінням поставитися до заходів безпеки», – повідомив Арсен Аваков.

Щоб максимально уникнути конфронтаційної риторики прихильників обох кандидатів, глава МВС запропонував поділ фан-зон на кілька секторів.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ сьогодні проінспектував стадіон «Олімпійський» і провів там нараду з силовиками.