Арсен Аваков: Рішення про відставку губернатора Одеської області – неправомірне і безпідставне

Глава МВС України – єдиний міністр, який 10.04.2019 на засіданні уряду виступив проти рішення Петра Порошенка про відставку губернатора Одеської області.

Про те, що Арсен Аваков проголосував «проти політичної розправи над Максимом Степановим», повідомив депутат Верховної ради, член парламентської фракції Народний фронт Антон Геращенко.

«Сьогодні кабінет міністрів Петра Порошенко погодив безпідставну відставку голови Одеської ОДА Максима Степанова, який відмовився бути де-факто співробітником виборчого штабу чинного президента», – написав Геращенко у своєму Facebook.

Глава МВС в коментарі виданню “Українська правда” сказав: «Він (Степанов – УП) протидіяв фальсифікації, протидіяв«сітці»(технологія підкупу виборців – УП) – його звільняють».

За результатами першого туру виборів президента, в Одеській області переміг Володимир Зеленський (41,26%), друге місце посів Юрій Бойко (21,82%), Порошенко став третім з 9,08% електоральної підтримки.

Максим Степанов був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації 20.12.2017, випередивши в конкурсі на цю посаду 30 інших кандидатів.

Звільнено з посади губернатора Указом Президента 06.04.2019.

08.04.2019 президент призначив в.о. голови облдержадміністрації Сергія Паращенко. У той же день екс-губернатор заявив на своїй прес-конференції, що заяву про відставку не подавав, а своє відсторонення назвав незаконним, пославшись на відсутність подання Кабінету міністрів.

У своєму Facebook Степанов показав фото, де тримає лист з підписом «Забезпечив чесні вибори! Відсторонений?».

На посту голови ООДА Максим Степанов замінив М.Саакашвілі, звільненого 10.11.2017.