Державна міграційна служба України видала 10-мільйонний біометричний паспорт

Вже чверть населення України відчули переваги безвізового режиму та вільних подорожей до 90 країн. Протягом року за новими паспортами за кордоном побувало більше 6 млн. громадян України.

Сьогодні, 21 вересня, у Києві, в приміщенні Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» ДП «Документ» відбувся урочистий захід з нагоди вручення 10-мільйонного біометричного паспорта.

В офіційній церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

 «Півтора року тому я був першим українським громадянином, який отримав перший біометричний паспорт. І сьогодні паспорт буде отримувати 10-ти мільйонний громадянин України. Українські паспорти вже більше року приймає Європа. І ми не створили жодних проблем нашим партнерам з Європейського Союзу, як і обіцяли. Навпаки українців запрошують. А ми кажемо – ні. Ми будемо створювати кращі умови для робочих місць, щоб українці залишалися в Україні працювати. А їхали в Європу як туристи, як студенти, як підприємці. І думаю, це правильний напрямок», – підкреслив Президент.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в червні 2017 року спостерігався величезний сплеск попиту на закордонні паспорти – протягом 12 місяців дії безвізу українці оформили понад 6 мільйонів паспортів, тоді як раніше річний обсяг видачі цих документів не перевищував 2,5 млн.

Глава МВС також зазначив, що український біометричний паспорт посів 24 місце за рейтингом Global Passport Power Rank 2018, а у 2014 році наша держава обіймала 53 місце.

 «Наша реформа йде – крок за кроком приходить нова якість державного сервісу. Ось і зникли черги до офісів оформлення біометричних паспортів, а безвіз залишився. Ось і стихли плітки та інсинуації щодо ID-карток замість паспортів-книжок, а їх вже отримало майже 4 мільйони українців і поступово звикають до переваг та можливостей нових технологій. І сьогодні ми видали вже 10-мільонний біометричний паспорт. Вже чверть населення України відчули переваги безвізового режиму і вільних подорожей до 90 країн. Це ще один крок до Європейського дому. Ми впоралися!» – повідомив Арсен Аваков.

«Сьогоднішня подія – це влучний привід навести деяку статистику, яка демонструє, що зроблено та куди рухаємося. Робіть висновки, не вірте фейкам, довіряйте власному досвіду. Далі буде!» – заявив міністр

  1. З 2016 року Державна міграційна служба видала 10 мільйонів закордонних біометричних паспортів.
  2. 52% паспортів отримали жінки, 48% паспортів отримали чоловіки.
  3. Середній вік власника закордонного біометричного паспорту – 40 років.
  4. Регіони-лідери по оформленню біометричних паспортів: м. Київ, Львівська, Дніпропетровська, Харківська та Одеська області.
  5. Найбільше біометричних паспортів оформлено у Києві
  6. З 11 червня 2017 року за біометричним паспортом за кордон виїхало 6 213 619 громадян України
  7. Сьогодні український паспорт – 24-й у світі за кількістю країн, куди може подорожувати його власник без візи.
  8. Український біометричний паспорт – один з найкращих у світі, його неможливо підробити
  9. Протягом 12 місяців дії безвізу українці оформили понад 5 мільйонів закордонних паспортів, тоді як раніше річний обсяг видачі цих документів не перевищував 2,5 млн.
  10. За українським паспортом можна без віз поїхати до 90 країн, віза по прибуттю потрібна у 41 країні, в 67 країнах необхідно оформлювати візу заздалегідь.
  11. З початку року в Україні оформлено понад 3,7 млн. закордонних паспортів та близько 900 тисяч ID-карток (загалом з 2016 року оформлено майже 2,3 млн. ID-карток)
  12. Біометричні документи оформлюють 92 ЦНАПи.
  13. Об’єм чіпа ID-картки – 404 KB, там зберігається -графічно на картці і на чіпі:
  • назва держави;
  • назва документа;
  • ім’я особи;
  • стать;
  • громадянство;
  • дата народження;
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
  • номер документа;
  • дата закінчення строку дії документа;
  • дата видачі документа;
  • уповноважений суб’єкт, що видав документ (код);
  • місце народження;
  • оцифрований образ обличчя особи;
  • оцифрований підпис особи.

Тільки на чіпі – за бажанням особи – оцифровані відбитки пальців рук та додаткова змінна інформація – місце реєстрації, діти, шлюб

  • Щодня поліграфкомбінат «Україна» друкує від 18-20 тисяч паспортів.
  • Щодня Державна міграційна служба обробляє 16017 заяв на оформлення біометричного паспорту.