Арсен Аваков: До палаючої нафтобази під Києвом підтягнуто пожежні танки

Про це на брифінгу на місці подій повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

1

– На ранковому засіданні ми прийняли рішення задіяти пожежні танки. Це полегшить підхід і роботу рятувальників, – заявив Арсен Аваков.

2

Глава ДСНС Микола Чечоткін поінформував, що триває вигорання 6 цистерн. Ніяких приводів для паніки у зв’язку з пожежею на нафтобазі під Києвом немає. «До гасіння пожежі залучено 45 одиниць техніки та 300 чоловік особового складу в тому числі і пожежний потяг.

4

Також створено резерв: 200 чоловік і 21 одиниця техніки. На сьогоднішній день постраждало 12 осіб: 6 працівників ДСНС і 6 залізничників. Ще з одним із співробітників, він з екіпажу пожежного поїзда, немає зв’язку. Зараз він вважається безвісти зниклим», – повідомив керівник ДСНС.

5

– Зараз ми плануємо залити палаючі ємкості піноутворювачем для того щоб зменшити горіння і інтенсивність димовидалення. Поки результат не дуже ясний тому що не відомо, скільки ще не вигорілого палива. Може бути ця робота буде успішною, а може бути – це тільки зіб’є якусь кількість полум’я, – зазначив Арсен Аваков.

6

Для довідки:

Пожежний танк – гусенична пожежна машина, створена на основі танка Т-64 інженерами Харківського бронетанкового ремонтного заводу в 2010 році.

Основною сферою застосування пожежних танків є ліквідація полум’я в місцях з ускладненим доступом і на складах боєприпасів.

ГПМ-64 захищений з усіх боків від попадання осколків, що виключає можливість ураження екіпажу або пошкодження ємності для води. Пожежний танк здатний не тільки доставляти воду до місця загоряння, але і автоматично гасити пожежі.

На даху танка встановлений спеціальний водомет, дальності подачі водяного струменя становить 100 метрів, площа гасіння від 200 до 250 квадратних метрів.

Першим місцем використання пожежного танка стала пожежа на військових складах в Лозовій, згасити пожежі на яких з використанням пожежних машин не могли через загрозу вибухів і поразки осколками.

7

8