Арсен Аваков: В поліції не буде управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків !!

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Національній поліції України не буде Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Оскільки БНОН був неефективний, корумпований і часто – афілійований з криміналітетом, всі співробітники БНОН України виведені за штат.

«Було раніше: БНОН (боротьба з незаконним обігом наркотиків). Працювало? Чи не працювало. І, за великим рахунком, навпаки – часто, створювало проблему. Найчастіше – плавно вписувалося в існуючі злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили. Всі зусилля тонули у в’язкому і брудному місиві старих принципів і стійких до новацій кадрам. Тому – реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую», – заявив Арсен Аваков.

Глава відомства повідомив, що співробітники БНОН – 1051 людина по всій країні – виведені за штат. Для повної переатестації і перевірки із застосуванням детектора брехні.

«За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, вже не знаю до горя чи на радість, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і – будуть звільнені зі служби», – зазначив міністр.

Співробітникам, які успішно пройшли переатестацію, буде запропоновано продовжити службу в інших підрозділах поліції.

«Одна з ключових моделей розвитку нової структури – для чистоти рішення – взагалі не використовувати колишніх співробітників БНОН в новій структурі боротьби з наркозлочинністю. А пройшли переатестацію чесних працівників – перевести в інші підрозділи поліції», – сказав Арсен Аваков.