Арсен Аваков: Наші біатлоністки – цариці! Дякую за сезон!

Сьогодні, 11 квітня 2017 року, міністр внутрішніх справ України нагородив кращих спортсменів товариства «Динамо» в зимових олімпійських видах спорту за результатами виступів у головних міжнародних змаганнях сезону 2016-2017 років.

Традиційно щороку ФСТ «Динамо» визначає п’ятірку кращих спортсменів із зимових видів спорту за результатами головних змагань сезону. У цьому році в «зоряну п’ятірку» увійшли переможці та призери найбільших спортивних змагань Ольга Абрамова, Надія Бєлкіна, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна і Дмитро Підручний.

У церемонії також взяли участь міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж, віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак, представники правоохоронних органів та спортивних федерацій.

«Сьогодні ми зібралися, аби відзначити наших спортсменів і показати, що для нас дуже важливі їх досягнення. Цей рік виявився непростим для наших спортсменів: на жаль, і фінансування спорту в воюючій країні не завжди відповідає найкращим стандартам, і здоров’я капітана жіночої збірної України з біатлону, нашої Олени Підгрушної було не ідеальним. Але, Олена – справжній боєць Нацгвардії і справжній лідер своєї команди. Яскравим підтвердженням цього став виступ на чемпіонаті світу в австрійському Хохфільцені. У жіночій естафеті Олена блискуче провела гонку на відповідальному останньому етапі, в напруженій боротьбі з найсильнішими біатлоністками світу в черговий раз продемонструвала високу майстерність і неймовірну жагу до перемоги – і разом з динамівкою Анастасією Меркушиною і іншими колегами по команді – в австрійському Хохфільцені завоювала для України срібну медаль», – підкреслив Арсен Аваков.

Відзначимо, за результатами XXVIII Всесвітньої універсіади в Казахстані на рахунку спортсменів ФСТ «Динамо» України 60% нагород всієї збірної України. Хороші результати динамівці показали, зокрема на Зимовому європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Туреччині, Чемпіонаті Європи з біатлону в Польщі і Чемпіонаті світу з біатлону в австрійському Хохфільцені. Всього в минулому році спортсмени «Динамо» отримали в зимових олімпійських видах спорту 17 нагород різного ґатунку.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороди МВС кращим спортсменам Олені Підгрушної і Анастасії Меркушіній. Крім того, глава МВС вручив погони майора Національної гвардії України Олені Підгрушній – заслуженому майстру спорту України з біатлону, срібному призеру Чемпіонату світу сезону 2016-2017 рр.