Арсен Аваков: Я сподіваюся на об’єктивне рішення суду по затриманим учасникам податкових «схем»

Сьогодні, 25 травня 2017 року, міністр внутрішніх справ, прокоментував вироки судів за результатами спільної операції МВС і військової прокуратури стосовно колишніх посадових осіб Міністерства доходів і зборів часів керівництва Клименко в рамках масштабної антикорупційної спецоперації, яку проводили співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції і Головної військової прокуратури.

«3,7 кг золота, 50 кг срібла, готівкою: 5,5 млн. доларів, 3,8 млн. доларів., 280 тис. євро, а також ювелірка і так далі – це те, що вилучено. На тлі цього, коли ми говоримо про 96 млрд. гривень збитків, коли гроші надійшли не в казну, а в кишеню Клименко, Януковича і «товаришів», суди відпускають цих людей під особисте зобов’язання», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ розраховує, що сьогоднішні засідання суду по ключовим фігурантам цієї справи будуть об’єктивними:

«Якщо цього не відбудеться, ми будемо разом з Генеральним прокурором думати про  інші реакції. Ми будемо звертатися, в тому числі і за підтримкою до суспільства. Зараз у мене все протестує. Я політична фігура, але як мені пояснювати офіцерам, як їх мотивувати? Також, навіщо ми звинувачуємо прокурорів, якщо вони зробили приголомшливу і дійсно дуже важку роботу, а ось така тепер ситуація ».

Нагадаємо, 24 травня 2017 року 15 областях України проводилися одночасно 454 обшуку в рамках кримінального провадження щодо колишніх чиновників податкових адміністрацій, які підозрюються в причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків.