Все, друзі, досить! За брехню, нісенітниці й участь у інформаційних спецопераціях треба відповідати.

Подаю позов у суд на провокатора, який опублікував «качку» про начебто придбання мною в Маямі 24-х вілл за мільйони доларів.

Повний абсурд, скинутий на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим — це давно оголошена війна не проти мене особисто, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу.

Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли — це частина спецоперації проти країни.

З часів роботи на посаді прем’єр-міністра чітко знаю, як народжуються такі атаки і що є їхньою причиною. Щойно повернувся з Брюсселя, де мав надважливі зустрічі з європейськими партнерами, від позиції яких великою мірою залежить утримання світового антипутінського фронту і збереження та посилення санкцій проти Росії. Такі контакти відслідковують російські спецслужби. Вони знають, що ці міжнародні зустрічі можуть принести багато безсонних ночей кремлівському керівництву, а тому за будь-яку ціну будуть намагатися підірвати довіру Заходу до української дипломатії. «Ти купив вілли? Ти корупціонер», — це вирок для співрозмовника від Української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів. Твою країну зневажатимуть.

Саме тому чергова брехня про мільйонну нерухомість шириться Інтернетом з такою швидкістю, а сьогодні-завтра буде підхоплена «Інтером» та іншими ЗМІ, які отримують команди з Москви, та п’ятою колоною.

Так, як це було під час двох років роботи мого уряду, обраного парламентом після перемоги Революції гідності.
Відновлю перелік лише для того, щоб був зрозумілий масштаб інформаційних диверсій.

1. Ви пам’ятаєте — Арсеній Яценюк воював у Чечні. Повна маячня, яка не вимагає коментарів. Її російське телебачення успішно згодовувало своєму глядачеві для демонстрації «звірств київської Хунти».

2. Вкрадений мільярд Яценюка — в ефірі одного з каналів заявив на всю країну гонщик Мочанов. Сумніваюся, чи є в Україні сім’я, яка не обговорила це у себе на кухнях. І байдуже, що потім Мочанов відмовився від свої слів, спростувавши цю брехню. Але про це вже мало хто чув, наша традиція така – звинувачувати голосно, а просити вибачення пошепки.

3. Брехня відставленого Гордієнка про начебто вкрадені 7,5 мільярдів гривень. Спланована від першого до останнього слова кампанія. І ніхто не звернув увагу на те, що звинувачення Гордієнка стосуються уряду часів Януковича-Азарова.

4. Убивство на дачі, автомат і гільзи – брехня!

5. Від’їзд у Аргентину, США та інші країни – брехня!

6. Заяви Саакашвілі про Яценюка і уряд – брехня!

7. Заяви Капліна, Добродомова, Берези – фігурантів з листування редактора «Інтера» Столярової – брехня.

Це далеко не увесь список брудних інформаційних спецоперацій проти мене особисто і проти нашої політичної команди.

Настав час відповідати за неправду. Так, людині на прізвище Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли у Маямі, доведеться йти в суд. Давати відповіді на запитання під присягою. І понести покарання у відповідності до Закону.

Водночас, звертаюся до українських громадян із закликом не давати себе використовувати в інформаційних війнах, які ведуться проти нашої країни. Подібні зразки «геббельсівської пропаганди» не мають шансу, поки ви самі не впустите їх у свою свідомість.

Будьте пильними!